Contactează-ne acum: 0726 182 491

Despre Noi

Cine Suntem?

Suntem un grup de inițiativă constituit din persoane ce provin din toate cele trei domenii descrise în titulatura Fundației: din mediul societății civile, din cel economic și din cel cultural. Nu este o coincidență acest lucru, fiindcă schimbarea societății românești presupune un efort comun al acestor paliere. Noi, membrii Fundației, suntem timișoreni ce provin din mediul de afaceri privat, din mediul artistic și universitar și din mediul ONG-urilor.

Viziune şi misiune

Fundaţia Popular-Europeană de Strategii Sociale, Economice și Culturale îşi propune să aibă un impact asupra comunității locale, naționale şi, de asemenea, într-un context european. Ne propunem să devenim un liant între iniţiativă şi acţiune, un instrument activ în mediul social, politic, economic şi cultural, care urmăreşte:

  • în plan naţional, stimularea interesului public asupra unor serii de proiecte economice şi sociale inspirate (nu preluate!) din legislaţia europeană, care vor fi supuse dezbaterii publice, urmând ca finalitatea acestora să fie promulgarea lor ca legi.
  • în plan european, activarea puterii de acţiune a comunităţii, prin demararea unor proiecte în context european şi euroregional, dedicate prezervării mediului, în corelaţie cu prezervarea şi promovarea tradiţiilor culturale din Banat și euroregiune.

Proiectele anului 2016

Fundaţia Popular-Europeană de Strategii Sociale, Economice și Culturale și-a propus ca în anul 2016 să-și aducă aportul civic în trei sectoare importante, și anume:

  • Îmbunătățirea mediului de afaceri și a funcționării instituțiilor statului
  • Activități de îmbunătățire și promovare a mediului cultural
  • Activități de implicare socială locală și regională.