Contactează-ne acum: 0726 182 491

Proiecte cu miză în mediul cultural

Primul proiect adresat mediului cultural constă în dezbaterea și lansarea unui proiect legislativ privitor la crearea unei profesiuni încă absente în România: cea de „agent cultural”. În nomenclatorul profesiunilor liberale, există doar profesiunile de „impresar muzical” sau „impresar teatral”, profesiuni care se ocupă nu de promovarea artiștilor, ci de organizarea de spectacole. Denumirea generică de „agent cultural” se referă la o profesiune ce ar trebui să se ocupe de valorizarea și valorificarea producției plastice și literare din România de către experți autorizați pentru acest demers. Această profesiune nouă va ajuta la crearea unei piețe funcționale de artă în România (deocamdată doar galeriile fac acest lucru) și la promovarea reală a tuturor profesiunilor artistice nemulțumite de o legislație nedreaptă.

Al doilea proiect este unul dedicat creării unei mai profunde coeziuni a comunității orașului Timișoara și se numește Istoria la semafor.

Cunoașterea istoriei Timișoarei este un deziderat ce trebuie să se adreseze tuturor locuitorilor orașului. Mesaje scurte, despre personaliăți și evenimente, se pot regăsi pe folii de material biodegradabil de dimensiunile 50×50 cm, lipite de asfalt. Aceste folii biodegradabile se vor lipi pe trotoar, la semafoare, acolo unde pietonii zăbovesc 2-3 minute.

Practic, propunem o carte mereu deschisă și reînnoită a istoriei oraşului nostru la care să aibă acces toţi timişorenii.

În continuarea acestei idei, Proiectul “Pe Trecerea Timişorenilor” constă în redesenarea unor treceri de pietoni din Centrul orașului sub formă de clape de pian la Filarmonică de pildă, de partitură muzicală la Operă, cu nume şi date ale istoriei Timişoarei la Bastionul Theresia.